Golfdag 2017

De jaarlijkse Golfdag was ook dit jaar een groot succes, de Lionsclub Zaanstreek dankt iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen om deze dag tot een groot succes te maken!!

Maar bovenal hebben we met elkaar een prachtig bedrag opgehaald voor Only Friends!

Klik hier voor de foto’s van deze geweldige dag!

(persbericht)

Lionsclub Zaanstreek golft 8500 euro bij elkaar voor Only Friends

Wijdewormer – De jaarlijks Lions Golfdag heeft ditmaal een recordbedrag van 8500 euro opgebracht. Het geld gaat ieder jaar naar een goed doel, ditmaal was dit Only Friends. Only Friends maakt het mogelijk dat kinderen met een beperking kunnen sporten. De cheque werd in ontvangst genomen door Dennis Gebbink, initiatiefnemer van sportclub Only Friends en het Friendship Sport Centre.

Dennis Gebbink nam de cheque in ontvangst nadat hij vertelde hoe Only Friends ontstaan is. Hij vertelde de vader te zijn van een zoon met een motorische handicap. Het leven van Dennis – zelf fanatiek voetballer – en zijn vrouw stortte volledig in toen bleek dat zijn zoon Myron, vanwege een tweetal hersenbeschadigingen, motorisch gehandicapt was. Na zich jarenlang groot te houden in de machowereld van voetbal, barstte uiteindelijk de bom waarbij Dennis door een diep dal ging. Daarna ging Dennis denken aan de toekomst en dan vooral de toekomst van Myron. Myron is net als zijn vader helemaal gek van voetballen en wil ondanks zijn handicap zoveel mogelijk op het veld staan. Bij reguliere voetbalverenigingen bleek Myron niet op zijn plaats te zijn. Dennis ondervond aan den lijve dat er voor deze kinderen geen goede sportmogelijkheden zijn. Reden voor Dennis om zich te richten op dit doel. Inmiddels sporten er 600 kinderen met een beperking bij Only Friends.

Martin Kaaijk, voorzitter van de Lionsclub Zaanstreek is er trots op dat er zoveel geld is opgehaald voor dit goede doel. ,,We organiseren ieder jaar een golftoernooi, het is geweldig om te zien dat de mensen zoveel geven aan een goed doel. We zijn blij dat we de mogelijkheden hebben om dit mooie sportieve doel te ondersteunen.”

Fotobijschrift: Dennis Gebbink (links) krijgt de cheque uit handen van Petra Moen (golfcommissie) en Martin Kaaijk (voorzitter Lionsclub Zaanstreek).