Golfdag 2016

Wijdewormer – De gezamenlijke Lionsclubs Zaanstreek en De Banne golfden afgelopen vrijdag weer voor het goede doel. Ditmaal stond het de opbrengst van het golftoernooi in het teken van de ziekte van Duchenne.

Maar liefst 6250 euro haalden de golfers op voor het Duchenne Parent Project. Met de opbrengst van het geld wordt onder andere onderzoek gedaan naar de slopende ziekte. Jacqueline le Comte is als ouder aangesloten bij het project en nam vrijdagmiddag de cheque in ontvangst. Zij heeft een zoon met de ziekte van Duchenne. ,,Onderzoek is ontzettend hard nodig, niet alleen naar de ziekte, maar ook naar de gevolgen ervan. Daar is veel geld voor nodig”, legde ze uit. Het Duchenne Parent Project financiert onderzoek naar de ziekte en medicijnen. Ook houden zij jaarlijks een congres om aandacht te vragen voor de ziekte en kennis uit te wisselen. Meer informatie over het Duchenne Parents Project is te vinden op: http://www.duchenne.nl.

Klik hier voor alle foto’s van het Golftoernooi 2016

Klik hier voor de film van het Golftoernooi 2016

FOTO:  Martin Kaaijk, voorzitter van de Lionsclub Zaanstreek reikt de cheque uit aan Jacqueline le Comte van het Duchenne Parent Project

dsc_5259