Lions steunen Nederlands Kampioenschap Zitvolleybal!

NK zitvolleybal in De Koog

Op zaterdag 28 april werd in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan gestreden om het Nederlands Kampioenschap Zitvolleybal. Volleybalvereniging VV Zaanstad heeft, met hulp van de Dirk Kuyt Foundation en Lionsclub Zaanstreek, alles uit de kast gehaald om er een geweldig evenement van te maken.

De vier beste teams uit de reguliere competitie streden om het kampioenschap. B.V.C. Holyoke uit Belfeld heeft voor de vijfde keer op rij de titel gewonnen. De toeschouwers hebben genoten van zitvolleybal op een hoog niveau. Dit NK is zeker een stimulans geweest om zoveel mogelijk mensen met een beperking te laten sporten!

De historie:

Bijna 2 jaar geleden heeft Volleybalvereniging Zaanstad een afdeling zitvolleybal opgericht voor de mindervalide sporter. Na te zijn gestart met 6 volleyballers kent de afdeling op dit moment 15 deelnemers, waarmee duidelijk is geworden dat deze sport wel degelijk voorziet in een behoefte. De bekendheid in de regio moet wel verder vergroot, dat komt de sport ten goede.
In overleg met de Afdeling Paravolley van de Nederlandse Volleybal Bond is de volleybalvereniging erin geslaagd de finaleronde van het Nederlands Kampioenschap Paravolley (=zitvolleybal) naar het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan te halen. Hiermee hopen we meer mindervaliden te interesseren voor het zitvolleybal.

De vereniging levert maar liefst 25 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Lionsclub Zaanstreek heeft de kosten voor de verzorging van de vrijwilliger op zich genomen.

We hopen dat iedereen een mooie, gezellige, sportieve dag heeft gehad!